Den mest populära tvåfärgade Rolex Explorer Ref. 124273

Bland Rolex sportklockor är Explorer en av de enklare i historien. Med bara en handfull modeller finns det få knäppa varianter, och dess design har varit oförändrad sedan debuten 1953 med 6350-modellen. Vid den tiden hade klockan redan de flesta av sina avgörande egenskaper. Den var baserad på ett 36 mm Oyster-hus i rostfritt stål, hade en svart urtavla med 3-6-9 siffror och var inramad av en polerad stålram. Dessa funktioner har varit oförändrade i 57 år, med nästan hälften av 1016-serien som produceras.
2010 kom en betydande förändring med introduktionen av nummer 214270, som för första gången förstorade höljet till 39 mm. Att säga att detta orsakade kontroverser bland Explorer-entusiaster skulle vara en underdrift. Det är svårt för inbitna människor som jag själv att betrakta allt som inte är 36 mm som en riktig Explorer. Den mer reserverade storleken och diskreta personligheten är avgörande delar av det som gör denna klocka unik i Rolex-katalogen.
Den tvåfärgade Explorer är specifik genom att infattningen, kronan, visarna, applicerade urtavlor och den centrala armbandslänken är gjorda av 18k gult guld. Hölje och externa länkar är gjorda av stål. Ostronlåset är mestadels av stål med en guld ”rand” i mitten som visuellt matchar armbandslänkarna. Det överensstämmer med hur Rolex klockor kopior vanligtvis kör tvåfärgade klockor, från Subs till Datejusts. Inget galet här.
En annan stor designjustering och, enligt min beräkning, ännu viktigare, du ser här är att boettstorleken återgår till 36 mm för både 124273 och 124270 i helt stål. 124270. När det gäller tvåfärgade klockor är den här relativt underskattad . Tvåtonen kommer inte att skrika åt dig. Den finns där när du vill njuta av den, men du kommer inte att se ut som en minion i en dålig 80-talsfilm. Missförstå mig inte, du kommer att se guldet, men det är ett mjukt guld som känns rätt för vårt nuvarande ögonblick.
Det bästa med den här klockan är hur bekväm den är. Om du aldrig har burit en 36 mm sportklocka – Explorer, Oyster Perpetual, etc. – prova den så snart som möjligt. Den är perfekt för alla med en handled under 7 tum.
Det är en helt stålversion av Ref. 124273, en klar showstopper. Om tvåton är det enda problemet med 124273, välj den här versionen och spola bort alla dina bekymmer. Det är det som ligger närmast en vintage Ref. vi har stött på på marknaden i åratal, och det är förmodligen det bästa värdet över hela linjen i Rolex-sortimentet idag på $6 450 (något mindre än dess 39 mm föregångare). Det är en upptäcktsresande. Den är 36 mm. Det är fantastiskt.

Tagged