2023 Perfekt Patek Philippe Calatrava Ref. 6119

Vad har varit årets största nyhet i Patek Philippe? För många kommer att lägga ner Nautilus 5711 den största höjdpunkten. Bekräftelsen av ryktena i januari chockade många och folk blev galna över att släppa den olivgröna urtavlan som kallas ”den sista 5711”.
Här kommer Replika Patek Philippe, ignorerar 101 Economics, med ett nytt par endast tidsmodeller som innehåller en ny handlindad rörelse.
Som ni kan se på bilderna är den yttre designen en helt annan. Du kan kolla in vår introduktionsartikel i april för att lära dig mer om skillnaderna mellan de två rörelserna.
Min gissning är att de tänker använda detta nya urverk som grund för olika komplikationer, eftersom urverk med högt vridmoment är nödvändiga för replikaklockor med tunghänta eller strömförbrukande komplikationer.
Utöver specifikationsuppdateringen medför denna nya större rörelse ytterligare en stor förändring till Calatrava: det är inte längre en ”cross-eye” som Ref. 5196. 5196. Kal. 215 PS driver 5196:an i sitt 37 mm hölje, vilket är lite stort för rörelsens storlek. På grund av detta är den lilla sekundvisaren närmare mitten av ratten.
Det är värt att notera att 6119 också är utrustad med en display caseback. Detta är inte nytt för kollektionen, men det var standardpraxis för den handskadade Calatrava att dölja rörelsen bakom ett stängt fodral. Varför valde de att använda ett genomskinligt fodral den här gången?
Den mest utmärkande egenskapen på utsidan av denna kopia-klocka är Clous de Paris (hobnail-motiv) på ramen. Den nu nedlagda Ref. 2006 5119 hade samma ramdesign, och 6119 var inramad som efterföljaren till den modellen.
Tillverkaren själv sa i ett pressmeddelande, ”Patek Philippe har alltså återvänt till rötterna av Calatrava designvokabulär ……”. Nu är 6119 inte en enkel hyllning till det förflutna. Kolaguldvisarna påminner om 96-modellen, men den lägger till dimension, med tre facetter per hand istället för två, och järnvägsspårets minutskala säkerställer läsbarhet. Kombinationen av en tunn, bevingad sekundvisare och en skarp subdial uppdelad i fjärdedelar är också mycket läsbar.
Låt oss slutligen prata om mina intryck av handleden. Tack vare den större rörelsen har väskans storlek ökat till 39 mm, men den totala höjden från toppen av kristallen till botten av väskans baksida är bara 8,08 mm. För att vara ärlig, kände jag aldrig att jag riktigt kunde relatera till Calatrava-linjen på grund av dess strikt formella natur. Jag tycker att 6119 har ett uppfriskande nytt utseende som är mer mångsidig.