2022 Lyx Audemars Piguet Royal Oak 50-årsjubileum

Royal Oak är alltid Audemars Piguets mest populära och framgångsrika klocka. Audemars Piguet Royal Oak, designad av Gerald Genta och togs i bruk 1972, är den ursprungliga lyxiga sportklockan i rostfritt stål, och i år firar den 50-årsjubileum. Med tanke på halvseklets milstolpe förväntade alla att Audemars Piguet skulle ha stora planer för samlingen 2022, och den historiska schweiziska urmakaren gjorde ingen besviken. För att fira 50-årsjubileet av Royal Oak har Audemars Piguet inte bara släppt en ny klocka utan även tillkännagett ett helt parti nya klockor kopior. Låt oss se mer detaljer här.
Kanske en av de mest populära och kända nyutgåvorna är Audemars Piguet Royal Oak ”Jumbo” Model 16202. Den tidigare Ref. 15202 var en långvarig favorit bland många samlare, och den här nya modellen erbjuder mycket av samma utseende och känsla med sitt ultratunna 39 mm hölje. Den har dock en något uppdaterad urtavla och ett nytt urverk som förbättrar sin föregångare med ett snabbinställt datum och längre gångreserv.
Trots det nya urverket förblir yttermåtten desamma, vilket är imponerande med tanke på att det nya urverket är något större än sin föregångare. Totalt fyra nya versioner av AP Royal Oak 16202 finns tillgängliga: rostfritt stål med blå urtavla, rosa guld med antracit urtavla, gult guld med antracit urtavla och platina med antracitgrön urtavla.
Det övergripande formatet för den nya AP Royal Oak Chronograph är mycket lik sin föregångare, som till och med fortsätter samma rörelse som tidigare. Den nya generationen har dock flera förbättringar, inklusive en ny urtavla, förbättrad baksida och ett uppdaterat armband med tunnare länkar som bättre accentuerar dess avsmalnande form.
Utöver den nya ”Jumbo”-modellen i full storlek, har Audemars Piguet presenterat en ny mellanstor 37 mm Royal Oak, modell 15550. Den nya Royal Oak 37 mm finns tillgänglig i rostfritt stål, rosa guld och tvåfärgad. en bredare vinkel för att accentuera dess fodral bättre, samt en något mer förfinad version av modellens signaturrem. Inuti gynnas även nya 37 mm AP Royal Oak av en uppdatering, eftersom den nu drivs av kalibern 5900, som är tunnare och mer frekvent än sin föregångare. Medan 37 mm-versionen bara är 2 mm mindre än ”Jumbo”-modellen i full storlek, är skillnaden på handleden ganska märkbar, och det ökar markant antalet personer som kan bära den ikoniska Royal Oak-stilen.
Två nya Royal Oak skelett falska klockor (tillgängliga i stål eller roséguld) och tre nya flygande tourbillon-modeller finns. Däremot finns skeleton flying tourbillon modellen endast i rostfritt stål. Medan ”Jumbo” ref. Kanske den mest omtalade nykomlingen, detta skelett och flygande tourbillon-modeller representerar några av de finaste och mest exceptionella tolkningarna av Audemars Piguets Royal Oak-klassiker.

Tagged