Hur mycket vet du Vattentäthet i Branded Replica Klockor?

Medan du är på marknaden för de bästa replikklockorna och kolla in specifikationerna, har du kanske sett information om den extra vattenmotståndet. Oavsett om du är en ivrig dykare som redan ser fram emot den sommarstranden eller vill bara få en bättre förståelse för din klocka och dess kapacitet, är det viktigt att känna din klockas vattenmotstånd och hur du ska ta hand om din titta från duschen till det djupblå havet och bortom.
Det finns stora skillnader mellan vattentåligt och vattentätt. Även om klockvärlden använder termen ”vattentät”, kan ingen klocka verkligen vara helt vattentät. Det finns bara varierande grader av vattenbeständighet. En klocka som beskrivs som vattenbeständig har sannolikt en relativt låg grad av vattenbeständighet. Det betyder ofta att det bara är utformat med lite fuktskydd. Låt mig visa dig ett exempel, din genomsnittliga vattentäta klocka kan uthärda fångas i en eftermiddagsregn, men inte nedsänkt i en simbassäng.klockor kopior klockor kopior
Vattentäthet i sig är en mätning av statiskt tryck vid ett visst djup. En 30m klocka är den grundläggande standarden för att kunna märkas ”vattenbeständig”. Men i själva verket betyder det att vatten inte ska komma in i en klocka under en vanlig dag. Detta innebär emellertid inte att klockan är säker för aktiviteter som introducerar dynamiska tryck.
Så hur ska du ta hand om din klocka? Oavsett om det utsätts för lite vatten genom dagligt slitage eller full nedsänkning, är det viktigt att veta hur man bryr sig om din repliksklockas vattenmotstånd. Din klockas vattenbeständighet ska testas årligen vid minimum. Vi föreslår detta endast för normal daglig användning. Men om du är en dykare, simmare, surfare, seglare eller någon som bär din klocka i vattnet ofta, bör det testas oftare. Detta är särskilt viktigt om du bär din klocka ofta i saltvatten. Med tiden orsakar saltet korrosion och ytterligare slitage på klockan, vilket minskar vattenmotståndet över tiden.
Allt som krävs är en enda droppe vatten för att göra allvarliga skador på din klockans mekanism. Det är viktigt att du omedelbart tar din falska klocka till en certifierad professionell om du märker vatten i din klocka. Detta skulle bestå av droppar eller kondensationer. Ju längre tid fukten stannar inne i en klocka desto mer skada hålls. Fukt kan orsaka skador på alla inre delar av en klocka inklusive rörelse, ringer, händer och ljusstyrka.
Tja, bara duscha med din falska klocka och exponera den för tvål och vatten kan leda till att vatten kommer i klockan och orsakar allvarliga skador. Även om din klocka säger att den har ett vattentålighet på upp till 100 meter, borde du fortfarande undvika saker som att dyka i en pool. En handling som att dyka in i en pool orsakar en plötslig förändring i tryck som kan chocka din klocka och omedelbart trycka den över sin vattentåliga kapacitet.