Färgrik urtavla Rolex Oyster Perpetual 36

De största nyheterna för Rolex i år kommer från Submariner, med nya storlekar och den efterlängtadereplika klockor uppdateringen av den automatiska rörelsen med Chronergy escapement och 70-timmars kraftreserv, men det finns gott om uppdateringar till Oyster Perpetual också. Det finns en ny storlek på 41 mm. Men det är inte allt. Vi har också uppdaterat fem nya 36 mm Oyster Perpetuals med en färgad lackerad urtavla. Och under den urtavlan finns den nya interna kaliber 3230, samma som vi såg tidigare i kväll på den nya 41mm Dateless Sub. De fem nya färgade urtavlorna är godisrosa och du kan se gul, grön, korallröd och turkos på toppen. Rolex-replikwebbplatsen visar att alla utom den godisrosa versionen också är 41mm-versioner.
Färgerna ser bra ut. De är ljusa och roliga, och på grund av sin blygsamma storlek är dessa nya Oyster Perpetuals dimensionerade perfekt för de med mindre och medelstora handleder. Med introduktionen av 41mm-modellen ersätter Oyster Perpetual 36 39mm-modellen som ett större alternativ för dem som föredrar en sub-40mm-modell. Det här är en klocka som lätt kan bäras av många människor, och det kan bara vara den mest underskattade Rolex man kan äga och bära. Dessa ljusa färger påminner också omedelbart om Rolex tidiga Stella-urtavlor. På senare tid har vi sett ljusa urtavlor i denna stil visas på vissa eftermarknadsklockor.
Det är svårt att förstå exakt vad dessa färger gör i metall. Det skulle vara riktigt intressant om den rosa fick en laxliknande färg, men med tanke på det ”godis” rosa namnet, det verkar osannolikt. På samma sätt är jag intresserad av turkos och korallröda. Jag skulle gärna se dessa klockor kopior personligen. Den gröna urtavlan känns som en säker satsning, och jag kunde se att den blev en enorm försäljning.
Men jag tror att det viktigaste med 36mm Oyster Perpetual är en ny rörelse. 3230-kalibern är samma helt nya automatiska rörelse som bara ses i 41mm-versionen av OP liksom den nya 41mm datlösa Sub. Det är en fantastisk rörelse som har kommit långt i många modeller, men att ha den Chronergy-flykten med den paramagnetiska pallgaffeln och escapement-hjulet gör stor skillnad för konsumenterna. Den extra långa 70-timmars kraftreserven gör dessa nya modeller mycket lättare att äga, och det faktum att rörelsen påverkas mindre av magnetfält är en stor skillnad för de flesta av våra liv som nästan alltid är kraftigt elektroniska! Att packa upp är mycket viktigt för människor.