fantastisk replika Omega Speedmaster X-33 Regatta

Reprodukten Omega X-33 Regatta är en uppgraderingsvariant av replik Omegas formbrytande Speedmaster X-33, som har gjorts som en unik utgåva för 35: e America’s Cup och Emirates Team New Zealand. De säger att uniktheten är för insekter, och om det är sant, är X-33 Regatta inget annat än en bönsmantis; högspecialiserad och relativt alien – speciellt bland de halliga rangerna av Moonwatch.kopior klockor
Egentligen är jag inte en fan av en outlier, och den nuvarande X-33 är bäst förstådd med något av en kort historia. Den ursprungliga Speedmaster Professional X-33 släpptes i mars 1998 till ett förpackat hus på Johnson Space Center i Houston, och evenemanget inkluderade även den första offentliga live-tv-överföringen från Mir-rymdstationen. Medan X-33 var helt en vild design kan vi se grunden för dess funktionalitet i den falska Omega Seamaster Multifunktionen från mitten av 80-talet.
Kommer med år 1988 och civilbefolkningen fick sin första titt på den här vilda nya missionstimern från Omega klockor kopior, hade klockan redan använts i både militära och extraplanetiska roller. Ursprungligen sett som Flightmaster X-33 på mitten av 90-talet producerade den falska Omega en rad prototyper och förproduktionsmodeller som designades med inmatning från flera astronauter och valde piloter från Blue Angels och Thunderbirds jetlag. Innan publicering publicerades såg prototyper tid på ISS, Mir och aeronautical applikationer, med en ens överlevande (tillsammans med piloten) i kraschen av en Mig 15.
X-33 var avsedd att vara ett uppdragsspecifikt verktyg och fallet hade utformats för att erbjuda högsta möjliga volym för larmets ljud, med den falska Omega som påstod en imponerande 80 dB-utgång. Kanske ännu mer till den punkten kunde X-33 mäta upp till 999 dagar ”uppdragstid” och visa värdet som antingen nedräkning eller som förfluten total.
Slutligen uppdaterades med en satinborstad bezel och en ny krona 2001, sedan X-33 senare avbröts för allmänheten under 2006. Snabbspolning fram till december 2014 när repliken Omega släpper ut tredje generationen X-33, som i sin helhet kallas Omega Speedmaster Skywalker X-33.
Bortsett från en begränsad runda av 2018 enheter och lite blå och röd färgning som tyder på dess anslutning till Emirates Team New Zealand (ETNZ) seglingsteam, är den största skillnaden mellan en standard X-33 och X-33 Regatta på det bättre sättet att repliket Omega har anpassat funktionaliteten för America’s Cup racing. Medan standarden X-33 erbjuder en uppdragsförlängd timer och ett anpassningsbart larmsystem baserat på fördröjd tid för att meddela om vissa steg i ett uppdrag (kallad fasförlängd tid), tillåter X-33 Regatta den specifika tidpunkten och inspelningen av olika stadier av en regatta.
X-33 Regatta övergår automatiskt till Race-läge när nedräkningsmåttet har slutförts, där den falska klockan kommer att mäta och spela in varje fas i loppet, vilket bara kräver en knapptryck av sjömannen att övergå till högst upp till 12 inspelade faser av loppet. Seglaren behöver bara trycka på Race-knappen en gång för att spela in tiden och övergången till nästa mått vid varje bågs passage. I slutet av tävlingen trycks Race-knappen två gånger för att avsluta åtgärden och hålls sedan för att lagra data i X-33s loggbok. För de visuella eleverna bland oss ​​består den falska Omega av följande hjälpsamma diagram i användarhandboken för X-33 Regatta.